Energetische Geneeswijze

De Oosterse geneeskunde gaat uit van het idee dat alles - en dus ook de mens - is opgebouwd uit energie (China),

of bewustzijn (India). Ziekte is volgens deze Oosterse visie een verstoring van energie/bewustzijn, wat weer wordt veroorzaakt door wat er in de denkgeest omgaat.

Dit in tegenstelling tot het Westerse idee, dat er van uit gaat dat ziekte een verstoring is in de materie, het fysieke lichaam.

Kiezen uit deze filosofieën is niet nodig. Behandelingen volgens de Oosterse en Westerse methoden kunnen prima naast elkaar plaatsvinden en zijn beiden nodig.

De genoemde geneeswijzen zijn complementair en niet door elkaar te vervangen, want ze werken op verschillende levels.

Bezoek dus ook uw huisarts en/of specialist. Echter door altijd te zorgen voor een zuivere denkgeest, goede stroming en hoge frequentie van de energie kan ziekte ook worden voorkomen. 

In de praktijk

In de praktijk komt het erop neer dat de energie wordt getest om te kijken wat er energetisch in of uit balans is.

De chakra's, de vijf-elementen, de 14 belangrijkste meridianen, de yin en yang energie maken onderdeel uit van het energieveld. De disbalans die uit de test naar voren komt geeft inzicht in blokkades die de doorstroming van de energie verstoren of stagneren. Dit kunnen blokkades zijn op mentaal niveau, psychisch/emotioneel niveau, spiritueel niveau, en/of fysiek niveau.

Door bewust te worden van (onbewuste) blokkades, deze te erkennen en te zuiveren verdwijnt de onbewuste stress die ermee samenhangt. Deze veelal onbewuste stress (mentaal, emotioneel en spiritueel) is de grote oorzaak van de verstoring van de energieën met als gevolg uiteindelijk ook verstoringen in de materie, dus in het fysieke lichaam. Er gebeurt momenteel veel in ieders leven en in de wereld door alle veranderingen, gebeurtenissen en prikkels die deze tijd met zich meebrengt. Hoe bewuster van jouw Zelf en wat er "echt" speelt in de wereld, hoe minder stress er wordt ervaren, hoe beter de energie kan stromen, hoe meer de frequentie omhoog kan. Dit alles draagt ook bij aan een gezond immuunsysteem, spirituele ontwikkeling 

en een liefdevollere wereld.

Tijdens een consult blokkades doelgericht opsporen en energetisch zuiveren is de werkwijze in de Praktijk voor Energetische Geneeswijze en Bewust Zijn.

De volgende disciplines worden toegepast
 • Allereerst goed aarden en bewust aanwezig zijn met aandacht bij uw Zelf en in het fysieke lichaam. 
 • Gevoel en energie weer voelen en ervaren in het lijf i.p.v. er in het hoofd steeds mee bezig zijn.
 • Blokkades doelbewust opsporen via spiertest en de NEI-methode (Neuro Emotionele Integratie).
 • De gevonden blokkades: onopgeloste hartzaken en onbewuste destructieve oude informatie zuiveren via het Goddelijk Bewustzijn.
 • Energiewerk om de chakra's, de elementen, de meridianen en de yin en yang energie weer vrij te laten stromen.
 • Ontdekken en erkennen wie/wat u werkelijk bent - volmaakt geïndividualiseerd Goddelijk Bron Bewustzijn - en van daaruit weer te gaan leven in liefde, vrede, vreugde, moeiteloosheid en gezondheid.
 • Het uittesten van psychisch klinische beelden zoals trauma, overspannen, crises, depressie, angst, ADHD, anorexia, etc. om de delen van de hersenen die daarmee samenhangen weer te balanceren.
 • Emotionele trauma's ontstressen met ESR (Emotioneel Stress Release).
 • Verstorende voedingsintoleranties ontgiften (Sano Concept).
 • Begeleiding en coaching in het proces van gezondheid, het leven en spirituele ontwikkeling.
 • Vergeving / A Course in Miracles

Alleen indien echt nodig met ondersteuning van homeopatische middelen uit het SanoConcept van SanoPharm en arts Ton van Gelder of homeopatische Medizimm Middelen van psycholoog Nick Zimmermann.

Middelen zijn altijd slechts ter ondersteuning. De oplossing ligt altijd in het bewustzijn en bewust zijn.

Een afspraak maken?

Voor een afspraak of vragen kunt u telefonisch contact opnemen 06-11293311, of een e-mail sturen naar [email protected] en vermeld daarin a.u.b. uw telefoonnummer, zodat u ook kunt worden teruggebeld.

De praktijk is geopend van maandag t/m woensdag. Ook avondconsulten zijn in overleg mogelijk. Een consult duurt minimaal 1 tot 1,5 uur en kost tot 01-10-2023 €75,=.* (met ingang van 01-10-2023 €85,=*) De factuur kunt u direct gepast contant betalen, of binnen 7 dagen per bank overmaken. (Pinnen is niet mogelijk.)

Bij verhindering a.u.b. graag minimaal 24 uur van te voren afmelden.

Niet nagekomen afspraken kunnen in rekening worden gebracht.

* Dit is exclusief eventuele ondersteunende middelen.

   Het is mogelijk de middelen online bij diverse leveranciers te bestellen en daar rekent u de kosten mee af.